Airbornemuseum

<< Terug Print
Wij, groep 8, zijn naar het  Airborne museum gegaan. Dat is een museum wat gaat over de slag om Arnhem die in de tweede wereld oorlog afspeelde.
Eerst kwamen we aan bij de parkeerplaats onderweg zagen we allerlei soorten oorlogsvoertuigen toen we naar het museum liepen. Naast het museum stond een grote tank waar je op kon klimmen. Toen we naar binnen liepen moesten eerst naar een kamer waar we uitleg zouden krijgen. We kregen allemaal dingen te horen over het museum en welke rol het in de oorlog heeft gespeeld. Voor de tweede wereldoorlog was het museum een hotel, hotel Hartenstein wat nog steeds intact is gebleven dat is te danken aan de bomen die er staan.
In de oorlog had een Engelse commandant het als hoofdkwartier gebruikt tijdens de slag om Arnhem. Ze moesten de brug in handen krijgen om de rest van Nederland te bevrijden van Duistland/de Nazi’s.
Toen hij dat had verteld kregen we een koffer daar zaten aanwijzingen in die leiden naar een persoon die in de buurt van Arnhem heeft gewoond tijden de tweede wereld oorlog, de meeste leven nog. Het koffertje leiden ons door het museum wel jammer dat we niet alles konden zien.
Het leukst vonden de meeste de experience dan leek het net of je echt in de oorlog zat eerst was je in een vliegtuig en toen je er uitkwam zag je allemaal schaduwen van vliegtuigen ik vond het echt te gek. Het is echt een aanrader om daarheen te gaan.
Kevin de Graaf