Tussenschoolse opvang (TSO)

 

De tussenschoolse opvang ('overblijven') is - tegen betaling - toegankelijk voor alle leerlingen van de school. 

Wij zijn van mening dat de TSO een prettige en veilige middagpauze moet bieden aan de kinderen. Dit beleid sluit aan bij de identiteit en pedagogische principes van de school. Het kind staat ook bij de TSO centraal. Het principe van het overblijven is dat het de leerling rust geeft. Het is een goede onderbreking tussen de ochtend en de middag, waar leerprestaties niet onder lijden. Dat bevordert een goed schoolklimaat. Daarnaast is het belangrijk dat ouders met een gerust hart hun kind op school kunnen laten overblijven.

De TSO is er op alle schooldagen, met uitzondering van de woensdag. Op donderdag is er alleen TSO voor kinderen van groep 5 tot en met 8, aangezien de rest van de kinderen 's middags vrij is.

Tijdens het overblijven kunnen de kinderen van 12.20 uur tot 13.20 uur hun meegebrachte lunch op school nuttigen en spelen met schoolgenootjes; dit alles onder professionele en enthousiaste begeleiding. De begeleiding bestaat uit een TSO-coördinator, Heleen van der Kloes, en diverse vrijwilligers.
Meer informatie is te vinden in de Brochure TSO.

Het uitgangspunt is 'net als thuis', want deze tijd is geen schooltijd.